Val Thorens




Jag har bokat resa! 30 mars lämnar jag och delar av samhällssektionen på KTH Sverige för Franska Alperna under lite mer än en vecka. Tror det kan bli ganska galet bra!

AWESOME

Jag håller på att göra något helt galet. HELT GALET. Tror att det kan vara en av de bättre sakerna jag kommer göra i hela mitt liv! Berättar mer när det är gjort. Det kommer verkligen inte ta så lång tid!

Soffligg



Idag har jag spenderat kvällen med att göra det jag gillar att göra mest. Plocka fram den bästa av den bästa musiken och leta efter nya låtar. Har blivit nästan två hela spotifylistor av mitt letande. Det blir så himla fin harmoni i lillkroppen min när jag får hålla på med musik. En av listorna är fint döpt till soffligg. Vill ni lyssna finns den här: Soffligg

Tänk att vara Anders Bagge alltså...

Nollegasque



Det har varit en fin helg. I fredags kollade jag på idol och lagade asgod mat hos Milena. Igår var det nollegasque, sista gasquen som nolla. Kom inte hem i tid, så mycket kan man väl säga. Men kvällen var great!

Nu ska jag, om jag orkar, pallra mig iväg till konsum och köpa en glass, har cravat det hela dagen! Sedan måste jag städa också... Mamma, jag önskar mig en städerska i födelsedagspresent, ok?




Nollespex

Nyss hemkommen efter en kväll med nollespex. Det var en upplevelse i sig kan man väl säga. Nu ska jag spendera tid med mysig musik och mig själv. Godnatt.

Hår


Jag skulle ju inte gråta om jag fick tillbaka mitt långa hår precis...

Har haft två fulla men ändå tomma dagar. Skola, plugg, stan och fika. Det är väl typ det jag har lyckats åstadkomma. Galet att det är mindre än en månad kvar till tenta gjord på uppgifter ur en mattebok på 700 sidor. Vet inte riktigt hur vi ska hinna, men det är bara att bita ihop!

Nu ska jag ta med mig spotifylistan "nya lugnaste" och lägga mig i ett varmt bad. Har varit riktigt pissväder idag så det ska bli skönt!

Today

Efter en helt underbart skön helg hemma i Sundsvall åkte jag återigen till huvudstaden och vardagen imorse 06.09. Landade i huvudstaden halv 10 och fick då slänga in min väska i en safetybox på centralen och löpa till skolan. Efter den löpningen har dagen inte precis varit smärtfri. Har lyckats med massa konstigt.

Här är en lista på saker som inte gått min väg idag:

1. Lyckades snubbla när jag gått hela vägen ner för en trapp (?) inför en del människor. Lyckligtvis hann Milena fånga mig halvvägs ner mot marken = ingen pinsam vurpa, bara en pinsam snubbling.
2. Råkade på grund av för tidig uppstigning i morse somna på matten, sittandes och skrivandes = ganska många konstiga ord i matteboken. Och nej, jag skämtar inte. Jag satt och sov medan jag skrev... vem gör något sånt?! Lätt en av de sjukaste sakerna jag varit med om.
3. Lyckades träffa den enda vattenpölen på hela KTH när jag skulle gå hem, i tygskor = blöta fötter.
4. När jag kom hem till lägenheten efter en helg i S-vallet stod brandvarnaren och pep helt okontrollerat. Skulle då försöka få ner den från taket, som är någon meter högre än mig. Så trots mina 1.66 metrar över havet och trots att jag använde högsta stegen i hela lägenheten nådde jag inte upp. Kunde bara irriterat småpeta på den. Det slutade i alla fall med att jag fick trycka ner min onda tå i mina högsta klackar, vackla upp på stegen och halvt slå ner brandvarnaren eftersom jag fortfarande var för kort. Lyckades inte få ner den, lyckades inte få ut batteriet, men lyckades fasen få tyst på den i alla fall!

Men annars har det varit en fin dag. Nu ska jag sova och hoppas att morgondagen blir vurpfri.
Godnatt!



Operation Kläder



Norrland har smygit sig på mig igen. Jag gillar kylan och havet och alla ängar och min egen slitna säng. Kontrasten är så stor jämfört med Stockholmen. Att ha boende i båda städerna är bästa ever!

Idag har jag njutit, suttit i myskläder, kollat på idol och bara varit. Jag har även lyckligt beskådat mina nya skor och hatat min tå för att den har smärtat när jag pressat ner den mina fagra skodon. Har även befunnit mig med huvudet långt inne i garderoben och rotat fram kläder att fylla på min klädkammare med.

Nu sitter jag och kollar på hockey med mannen. Han ska bjuda mig på tacos sedan och jag ska äta tills jag avlider. Gud vad jag har längtat efter tacos!



Åker hem



Efter lite drygt en månad levandes ensam i huvudstaden är det nu dags att bege sig hemåt igen för första gången. Min poncho, min skinnjacka och jag kommer befinna oss på 18.30 tåget mot S-vallet. Ska inte lyfta ett finger på hela helgen. Bara njuta av att ha lagad mat på bordet och städade toaletter.

Tar med mig massa tvätt som måste tvättas dock eftersom jag inte vågat mig ner i tvättstugan som ligger i källaren från helvetet än. Jag lovar, den är som gjord för en skräckfilm!

Nu ska jag diska undan det sista och sedan bege mig till centralen.

Puss!

Halvdöd/halvlevande



Idag har jag knappt varit levande. Har spatserat runt och lyssnat men inte hört. Hade en trevlig kväll igår i alla fall. Blev bjuden på drinkar och insläppta på krogar trots att vi inte betalat inträde eller stod på lista, moha!

Nu ska jag börja fundera på ett tal jag ska hålla imorgon, hej framförhållning! Sedan ska jag även köpa tågbiljett. Yes Sundsvall, i'm coming home, även om det bara är över helgen. Måste även fixa massa annan tjoffs, men det tar jag när jag orkar istället.

Café Opera



Vissa firar att tentan gått asbra, vi firar att tentan gick skitdåligt. Nu ska jag äta pizza med milly och sedan vidare till föris och café opera.

SKÅL kamrater!


Morgonstund

Jag älskar att vakna innan alarmet, inse att man är pigg nog för att inte somna om och sedan bara ligga och dra sig i sängen. Åh, mys!

Tentan igår gick kaos som förväntat. Men jag mår fint ändå! Nu ska jag duscha, göra mig i ordning och bege mig till skolan... för mer matte. YAY!

Tentamen


1. Vill ha, 2: Har numera!!!

Skrattar åt att det är dags för tenta imorgon. Förstår väl sisådär ungefär ingenting. Dessutom har jag ont i huvudet som bara den och vill helst sova. Tror jag ska göra det, min To Do-list får vänta tills imorgon. På den står bland annat att koka ris och plugga matte, tung skit!




Mina boenden i Sthlm

Boende 1: Mammasmostersmansbrorsasförrafru Malins lägenhet i Solna. Fick låna den ensam i en vecka. Jättefin och jättemysig att bo i.



Boende 2: Pappas kusin Daniels källare i Äppelviken. Underbart mysig om man bortser från spindlarna i handflatestorlek. Mitt boende under nästan 2 veckor.



Boende 3: Min hyreslägenhet. Hyr den i andra hand. Förhoppningsvis får jag bo kvar här ett tag för jag trivs verkligen! Området är mysigt, supernära till tunnelbanan, affärer och konditori i samma hus. It's perfecto!



Märks det att jag gör allt annat än att plugga?

Deppis



Känner mig jättedeppis idag. Av flera anledningar. Största anledningarna är att Jocke har åkt hem och att jag måste plugga matte som jag inte fattar alls. Försökte tröstshoppa, men inte ens det fungerade?!

Skitdag!


AWESOME



Jag hade en så jäkla bra kväll igår! Först förfest, sedan middag med sång och sist efterkör och efterfest. Underhållningen var asbra, maten var asbra, bordssällskapet var asbra, nolledansen var asbra, för och efterfesterna var asbra! ASBRA! Att sedan få komma hem på morgonkvisten och ha en mysis väntandes som jag inte träffat på veckor gjorde allt bara asbäst.

Idag har jag och mannen besökt IKEA. Handlade lite mer nödvändigheter till lägenheten. Sedan kom gammelfarbror Rolf och hämtade upp oss och vi for och köpte en bäddsoffa. Så nu är det bara spegel som saknas i den här lägenheten, sedan är den så gott som klar!

Nu: tacotallrik och lördagsmyyyyys!

Baltzar Gasque



Ikväll är det gasquetime! 18.00 börjar det med trerätters middag och sedan efterkör till 03.00. Kan möjligtvis bli en helt amazing kväll! Klädkod är kavaj, alltså klänning eller liknande för tjejer. Jag kör på min lärarmiddagsoutfit då den klänningen är den enda jag har här nere, haha. Tror det kan bli ganska kallt utomhus, men skönt inomhus då gasquen har en tendens att öka temperaturen med en miljon grader. Utanpå alla kläder ska vi även ha vår gula väst, som pricken över i!

Have a nice day vänner!

En miljon nollor



Jag hatar känslan av att det är något som ska göras, fast man har glömt vad det är.
Har i övrigt inget roligt att berätta om mitt liv idag. Har pluggat matte och inte orkat handlat. Ungefär det har hänt.

Därför tänkte jag bjuda på en "emelievillha"-lista nu. Den är till för alla rika som vill köpa något av följande till mig (eller släktingar som vill bidra med pengar) och för de fattiga som vill lida med mig.

1. Bäddsoffa så jag slipper sova på luftmadrass.
2. Spegel så jag slipper ställa mig på toasitsen och kolla i minispegeln på toan när jag vill se hur jag ser ut. Det tar på krafterna vill jag lova.
3. En personlig kock eftersom jag verkligen är för lat för att laga mat själv.
4. Mer inredning till min lägenhet och en ny stortå eftersom den gör ont.
5. Tatuering eftersom jag bara vill.
5. Poncho eftersom det är iskallt ute, t-shirt från topshop eftersom den är snygg, skor från nilsons eftersom jag dör när jag ser dom och mössa eftersom mitt hår är kaos...

... finns säkert massa mer, men jag tror vi stannar där.

Nu ska jag ta med mig spotify och ljus till badrummet och ha lite spa-time för mig själv. Solong!


Husmora



Idag har jag levt som en äkta husmor skulle ha gjort. Jag har fördrivit tid med att se över en budget, planera inför nästa storhandling, leta i reklamblad och sy på ett linne. Min husmorighet räckte dock inte till matlagning... blev för lat och har därför ätit kall korv och hårdbröd till middag, haha!

Nu: Idol!




Sneak peak




En helg. En lägenhet. En iPhone.

Men än är jag inte klar. Att fixa lägenheten tog nämligen längre tid än en helg så allt jag har att bjuda på just nu är en sneak peak, och telefonen kan jag inte använda på riktigt förrän på torsdag för då hoppar mitt nummer över från halebop till 3.

Idag har jag skolat, bankat och lagat mat till mig själv. Nu ligger jag på min luftmadrass med tända ljus och myser lite. Mer produktiv än så tänkte jag inte vara. Imorgon skolar jag lite till. Men fram tills dess ska jag sova, godnatt!

Backwards




Något jag kommit i underfund med under de senaste dagarna är att det börjar kännas relativt höstigt och kallt ute. Höstigt och kallt väder gör mig sugen på höstiga kläder och även fast pengapungen kanske inte är i sitt allra tjockaste lag för tillfället så går det ju att handla lite i alla fall... eller be om pengar. Sakerna ovan skulle jag gärna ha i min garderob. Speciellt skorna!


Övrig info om mitt liv:
Idag har jag ätit världens godaste brownie med mjukglass på i Gallerian här i Stockholm.
Sedan har jag gått på stan och kollat runt lite och önskat att jag haft 10 000 i plånboken.
Också har jag packat ihop alla mina kläder från min nuvarande boplats inför flytten.
Och nu sitter jag mest och är förväntansfull. Om ungefär en timme kommer nämligen mamma, pappa och syster och plockar upp mig och min packning. Då åker vi direkt till lägenheten och sover. Woho!

Annan relativt onödig info om mitt liv:
Jag har gått med trosorna bakochfram hela dagen idag märkte jag nu. Det känns ju bra att man har koll i alla fall!

I'm with apartment



Jag har gått och blivit med lägenhet. Den lägenhet som jag haft på G ett bra tag är nu äntligen min. I alla fall för ett tag. I helgen blir det att fixa den lite in style of Emelie så att säga. Päronen och syster kommer ner imorgon sent på kvällen. Då sover vi, sedan upp med tuppen, IKEA, inreda(!!!), packa upp, handla mat och bara insupa härligheten av att ha ett eget ställe att bo på. Jag är så jävla glad!!

Självfallet kommer jag visa mitt hem för er trogna läsare när det är fixat. Men än så länge får ni tålmodigt vänta som jag gjort i veckor!

Nu ska jag besöka blocket.se, söka efter loppisar/fyndlager i Stockholm inför helgen och sova. Imorgon är det skola mellan 10-12, sedan slutar jag! Livet är underbart!

RSS 2.0